Οι σούπες βελουτέ το χειμώνα είναι, νομίζω, η ιδανική λύση να κρύψεις τα λαχανικά που δεν τρώει το παιδί σου, να τα φάει με ευκολία αλλά και σε ποσότητα ικανοποιητική…

Για να μην σχολιάσω ότι αδειάζεις και μια χαρά το ψυγείο… Να μην σας τα πολύ λέω είχε περισσέψει κουνουπίδι που δεν το πολυτρώει ο γιος μου, υπήρχε και το αγαπημένο μας μανούρι ΧΩΤΟΣ και σκέφτηκα και το χαμόν για να θυμηθούμε και τα ισπανικά μας… Έγινε υπέροχη η σουπίτσα μας…

Είναι ότι πρέπει για ορεκτικό σε ένα τραπέζι αλλά και σε ένα μπουφέ είναι μια χαρά νομίζω, μόνο που θα κόψετε σε μικρά κομμάτια το μανούρι…

Σούπα βελουτέ κουνουπίδι με ψητό μανούρι και τραγανό χαμόν σεράνο

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε αρχικά τη σούπα μας

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κουνουπίδι που έχουμε ήδη πλύνει καλά σε μπουκετάκια και ταυτόχρονα ρίχνουμε και τις πατάτες χοντροκομμένες. Αφήνουμε 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο και τον κύβο μυρωδικών.

2

Προσθέτουμε το νερό

Προσθέτουμε το νερό. Μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέσο της έντασης και βράζουμε για 25 με 30 λεπτά περίπου.

Μόλις περάσουν τα 30 περίπου λεπτά παίρνουμε το μπλέντερ χειρός και αλέθουμε τη σούπα μας καλά.

Προσθέτουμε το βουτυράκι μας και η ανακατεύουμε.

3

Για το χαμόν σερράνο

Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε αλουμινόχαρτο και απλώνουμε τις φέτες επάνω σε αυτό. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στον αέρα για 10 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και ακόμα πιο νόστιμο!

4

Για το μανούρι

Κόβουμε το μανούρι σε 2 ή 3 φέτες. Στο σχαροτήγανο μας το ψήνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 1 με 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αν σερβίρουμε σαν ορεκτικό κόβουμε την κάθε φέτα στα δύο και βάζουμε το μισό σε κάθε πιάτο.

Αλλιώς για μπουφέ το ψιλοκόβουμε καλύτερα.

Σούπα βελουτέ κουνουπίδι με ψητό μανούρι και τραγανό χαμόν σεράνο

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: