Σκέφτηκα να αλλάξω την κλασική συνταγή που θέλει τη σουπιά παρέα με σπανάκι και αντί αυτού να χρησιμοποιήσω τον αρακά που είχα και στην κατάψυξη και ήθελα να τον καταναλώσω. Τελικά το φαγάκι έγινε υπέροχο δείτε τη διαδικασία προσεχτικά και θα σας αρέσει νομίζω…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Soupia-araka-ntomatinia-lemonath-4

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό. Πλένουμε τα ντοματίνια και ξεπαγώνουμε τον αρακά.

Soupia-araka-ntomatinia-lemonath-3

2

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Κόβουμε τη σουπιά μας σε μικρά κομμάτια για να βράσει εύκολα σχεδόν στον ίδιο χρόνο που θα βράσει ο αρακάς μας.

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, που έχει κάψει ελαφρά, τη σουπιά μας μέχρι να τελειώσει το νερό που βγάζει. Μόλις αρχίσει λίγο να κολλάει στην κατσαρόλα μας  η σουπιά σβήνουμε με το κρασί μας. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ σε δυνατή φωτιά 2-3 λεπτά.

Αμέσως μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια όλα και τα σοτάρουμε και αυτά. Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας να σοταριστεί.

Ρίχνουμε τα ντοματίνια μετά, τον αρακά και το νεράκι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τον κύβο μυρωδικών.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και αφήνουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα να βράσει το φαγάκι μας περίπου 30-35 λεπτά.

Μόλις δούμε ότι έχει βράσει (η σουπιά μιας κυρίως να έχει μαλακώσει και γι αυτό την κόβουμε σε μικρά κομμάτια) στύβουμε στο φαγητό τα λεμόνια μας, ρίχνουμε τον άνηθο και το βουτυράκι μας. Κουνάμε την κατσαρόλα και έτσι βλέπουμε ότι δένει και η σαλτσούλα του.

Soupia-araka-ntomatinia-lemonath-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: