Μου είχε αποτυπωθεί στο μυαλό μου εδώ και χρόνια μια φωτογραφία για ένα φαγάκι από τα χέρια της Εύης Βουτσινά, μάλλον σε κάποιο περιοδικό Γαστρονόμος… Βέβαια ούτε θυμάμαι το τεύχος ούτε συγκεκριμένα τη συνταγή αλλά η μνήμη της φωτογραφίας ήταν αρκετή για να σκεφτώ ένα φαγάκι νηστίσιμο και νόστιμο με μανιτάρια και σπαγγέτι. Ελπίζω να σας αρέσει μέσα στην απλότητά του. Εγώ χρησιμοποίηση ένα σκεύος που έχω το οποίο πρώτα το χρησιμοποιώ σαν κατσαρόλα και μετά το βάζω στο φούρνο.

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε αρχικά τα μανιτάρια

Τα καθαρίζουμε προσεκτικά και τα χοντροκόβουμε.

Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι.

2

Σοτάρουμε

Στο σκεύος μας ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά , αφού κάψει καλά, σοτάρουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τον κύβο μυρωδικών.

Αμέσως ρίχνουμε και το κρεμμύδι και σοτάρεται και αυτό.

 

3

Σβήνουμε με το κρασί.

Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί καλά όλο το αλκοόλ. Θα χρειαστεί λίγα λεπτά.

Spaggeti-me-poikilia-manitariwn-sto-fourno-2

4

Προσθέτουμε όλο το νερό

Προσθέτουμε όλο το νερό. Μόλις πάρει βράση το νερό αμέσως ρίχνουμε τα σπαγγέτι μας στην κατσαρόλα- ταψί.

5

Ψήνουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Μόλις πάρει βράση ξανά το νερό με τα ζυμαρικά τώρα μέσα, τοποθετούμε το σκεύος μας στο φούρνο.

Χρειάζεται περίπου 15 λεπτά ψήσιμο και το γευστικότατο φαγάκι μας είναι έτοιμο.

Spaggeti-me-poikilia-manitariwn-sto-fourno-3

6

Σερβίρουμε

Αν δεν νηστεύουμε σερβίρουμε με ένα κεφαλοτύρι τριμμένο.

Spaggeti-me-poikilia-manitariwn-sto-fourno-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: