Θα δείτε στα υλικά χρησιμοποίησα σπανάκι κατεψυγμένο και ένα μικρό χταποδάκι… Η αλήθεια είναι ότι αυτά είχα στην κατάψυξη στο σπίτι και ήθελα να τα μαγειρέψω για να την αδειάσω… Αλλά αυτό που έχω να σας πω είναι ότι έγινε τόσο νόστιμο! Αν θέλετε χρησιμοποιήστε φρέσκο σπανάκι, αλλά θα αλλάξετε λίγο τους χρόνους μαγειρέματος. Σίγουρα μπορείτε και ένα πιο μεγάλο χταποδάκι να βάλετε, εγώ είχα ένα μικρό… Θα το απολαύσετε νομίζω γιατί είναι πραγματικά ένα καλοκαιρινό πιάτο.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

spanaki-krasato-xtapodaki-3

 

Διαδικασία
1

Βράζουμε πρώτα το χταπόδι

Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το χταποδάκι μας.

Το βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να σωθούν τα υγρά όλα, πάντα σε μέτρια φωτιά.

Αφήνουμε στην άκρη το χταπόδι για να το προσθέσουμε στο σπανάκι μετά.

spanaki-krasato-xtapodaki-1

2

Ετοιμάζουμε το σπανάκι

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα (αν θέλετε και στην ίδια που βράσατε πριν το χταπόδι αφού πρώτα την καθαρίσετε απλά με ένα χαρτί κουζίνας) ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, που έχουμε πλύνει και ψιλοκόψει.

Στύβουμε με τα χέρια μας το σπανάκι για να φύγει το περιττό νερό. Το προσθέτουμε στα κρεμμυδάκια μαζί με τον πελτέ ντομάτας. Σοτάρουμε για 1  με 2 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον κύβο και το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

 

3

Ολοκληρώνουμε το φαγητό μας

Προσθέτουμε τα κομμάτια από το χταποδάκι που κρατήσαμε στην άκρη.

Βράζουμε αλλά 5 λεπτά το φαγητό με όλα μας τα υλικά, σε μέτρια φωτιά.

Στύβουμε το χυμό λεμονιού και ολοκληρώνουμε το φαγητό μας.

spanaki-krasato-xtapodaki-4

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: