Αγαπάμε πολύ τις χορτόπιτες στο σπίτι και για να μην κουραζόμαστε σκέφτηκα να κάνω έναν σαλίγκαρο τα φύλλα και να έχει περισσότερο ενδιαφέρον.

Είναι πολύ αρωματική γιατί έχει μόνο αρωματικά και όχι σπανάκι. Ο τραχανάς καλό είναι να προτιμήσετε τον σταρένιο…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τον τραχανά και το φύλλο

Αφήνουμε να ξεπαγώσει το φύλλο από την κατάψυξη. Βάζουμε τον τραχανά να φουσκώσει σε λίγο νερό.

2

Ετοιμάζουμε τα χόρτα

Πλένουμε τα χόρτα μας σε άφθονο καθαρό νερό και ταυτόχρονα τα κόβουμε και σε μικρά κομμάτια (καλύτερα με τα χέρια μας αποφεύγοντας έτσι την επαφή με τη μεταλλική επιφάνεια του μαχαιριού που καταστρέφει θρεπτικά συστατικά)

Αφού τα πλύνουμε καλά τα βάζουμε σε στραγγιστήρι αλατίζοντας τα με μπόλικο αλάτι , το οποίο θα τα “μαράνει”.

Τα αφήνουμε εκεί τουλάχιστον μισή ωρίτσα.  Έπειτα τα στύβουμε πολύ, μα πολύ καλά με τα χέρια μας (έτσι φεύγει και το αλάτι).

Spanakoturopita-me-agria-xorta-3

3

Γέμιση

Τα βάζουμε σε ένα σκεύος όπου ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά και τα υπόλοιπα υλικά και κάνουμε το μείγμα μας για τη γέμιση της πίτας.

Spanakoturopita-me-agria-xorta-4

4

Φτιάχνουμε την πίτα μας

Σε κάθε φύλλο ρίχνουμε μια ποσότητα από τη γέμιση και λίγο ελαιόλαδο , το τυλίγουμε ρολό και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, φτιάχνοντας ένα “σαλιγκάρι” ξεκινώντας από το κέντρο.

5

Ψήνουμε

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάντα, λαδώνουμε την επιφάνεια του ταψιού, ρίχνουμε και λίγο νεράκι και σουσάμι και ψήνουμε για μία ώρα περίπου, ανάλογα το φούρνο.

Spanakoturopita-me-agria-xorta-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: