Αγαπούσα από μικρή τα συκωτάκια πουλιών και η μαμά μας τα ετοίμαζε συχνά… Βέβαια όχι με τίποτα σπουδαίες συνταγές , γιατί ήμασταν τόσο κακοφάγανες με την αδερφή μου, αλλά η γεύση τους μου έχει μείνει.. Σκέφτηκα να τα δοκιμάσω με καραμελωμένα κρεμμύδια που αγαπώ και να εντάξω και στο πιάτο τη σελινόριζα που μας βοηθά και στις ιώσεις…  Έγινε ένα υπέροχο φαγάκι ! Διαλέξτε και ένα ωραίο κόκκινο κρασί !

Sukwtakia-kotopoulo-thumari-throumpi-selinoriza-3

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τον πουρέ της σελινόριζας

Κόβουμε την σελινόριζα που έχουμε καθαρίσει πρώτα σε μεγάλα κομμάτια και τη βάζουμε να βράσει σε νερό για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μπορούμε να την τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι.

Αφαιρούμε τα κομμάτια από την κατσαρόλα μας και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τα πατάμε να λιώσουμε τη σελινόριζα είτε με πιρούνι είτε με το ειδικό εξάρτημα που κάνουμε τον πουρέ. Δουλεύουμε ώστε να λιώσει καλά η σελινόριζα. Ταυτόχρονα προσθέτουμε και το βούτυρο αλλά και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Ρυθμίζουμε το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε και το χυμό λεμόνι. Αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη .

Sukwtakia-kotopoulo-thumari-throumpi-selinoriza-4

2

Φτιάχνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε και τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε . Μετά από 5-10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει ελαφρά για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το πετιμέζι και την κρέμα μπαλσαμικού αλλά και το ροζ  πιπέρι. Αφήνουμε για αλλά 2 λεπτά περίπου ενώ ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

3

Ετοιμάζουμε τα συκωτάκια

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει ελαφρά και ρίχνουμε τα συκωτάκια. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 -10 λεπτά . Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τα αποξηραμένα μυρωδικά. Αφήνουμε να σοταριστεί 1 λεπτό ακόμα.

Σβήνουμε το φαγητό μας με το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου 5 λεπτά. Αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε τα συκωτάκια να βράσουν περίπου 15 λεπτά. Θα δούμε ότι θα μείνουν με το λαδάκι τους.

Sukwtakia-kotopoulo-thumari-throumpi-selinoriza-2

4

Συνθέτουμε το φαγητό μας

Μεταφέρουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο σκεύος με τα συκωτάκια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό μόνο.

5

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε με πουρέ σελινόριζας που ετοιμάσαμε και τα συκωτάκια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια μαζί.

Sukwtakia-kotopoulo-thumari-throumpi-selinoriza-5

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: