Πρέπει να σας πω ότι πρόκειται για την απόλυτη σοκολατολιχουδιά! Ότι και να σας πω είναι πραγματικά λίγο… Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους που υπογράφει τη συνταγή στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες στο τεύχος 6 προτείνει και το τοποθετήσουμε το γλυκό σε ένα ταψί 22 εκατοστών. Εγώ επειδή το έχω ξαναφτιάξει συνάντησα μια δυσκολία στο να το κόψω σε μερίδες οπότε τη δεύτερη φορά που το έφτιαξα το έβαλα σε ατομικές φόρμες σιλικόνης που έχουμε για τα μάφινς και ήταν πολύ λειτουργικό μιας και ξεφορμάρεται  εύκολα και ο καθένας έχει αμέσως τη μερίδα του. Έχει πλούσια γεύση ταχινιού, σοκολάτα, σταφίδες και βρώμη! Οπότε έκτος από απίστευτη νοστιμιά έχει και μια διατροφική αξία που δεν περνά απαρατήρητη. Ετοιμάστε το για ένα πρωτότυπο κέρασμα στα γενέθλια των παιδιών σας και οι γονείς θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα. Επίσης, αποτελεί μια νόστιμη επιλογή για δεκατιανό. Ανάλογα με το μέγεθος που θα επιλέξετε τα φορμάκια θα έχετε και τον αντίστοιχο αριθμό μερίδων. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Λιώνουμε το βούτυρο

Ζεσταίνουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει χρώμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκατοστά ( ή διαφορετικά με το μισό γεμίζουμε τα ατομικά φορμάκια που θα επιλέξουμε) και πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα με το ταχίνι (όχι απαραίτητα σε μπεν μαρί γιατί το ταχίνι είναι λιπαρό και εμποδίζει την κουβερτούρα να καεί) ανακατεύοντας ,με μια σπάτουλα. Απλώνουμε το σοκολατένιο  μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση του ταψιού και καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα της βρώμης (διαφορετικά μοιράζουμε τη σοκολάτα πάνω από το καθένα ατομικό και μετά γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα της βρώμης μέχρι να καλυφθούν όλα). Πιέζουμε απαλά με το χέρι μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η επιφάνεια.

tahinopitakia-sokolatenia-me-bromi-2

2

Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί

Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί 2 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε βουτώντας το ταψί σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντάς το. Όταν κόβουμε θα δούμε ότι σπάει όμως έτσι είναι η υφή του γλυκού (εκτός αν επιλέξετε την ατομική λύση που δεν έχει πρόβλημα) .

tahinopitakia-sokolatenia-me-bromi-3

3
Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: