Ήμουν μια μέρα στη λαϊκή βιολογικών προϊόντων της Λάρισας και αυτά τα όμορφα αμπελοφάσουλα ήταν ξαπλωμένα πράσινα πράσινα σε ένα πάγκο… Η σκέψη να τα κάνω μια απλή σαλατούλα με ένα λαδολέμονο δεν με δελέασε και τόσο όποτε σκέφτηκα κάτι πιο δημιουργικό και γαλλικό…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ξεκινάμε με τα αμπελοφάσουλα

Τα πλένουμε σε άφθονο νεράκι (καθαρίζουμε και τις άκρες τους με ένα μαχαιράκι) και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει, αλατισμένο. Τα βράζουμε για 3 λεπτά μόνο.

Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε αφήνοντας τα στην άκρη για να κρυώσουν.

Tarta-me-ampelofasoula-kai-manouri-2

2

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση της τάρτας

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτουμε στη συνέχεια και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα.

Κατόπιν ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε πάλι και ρίχνουμε και το μπέικιν.

3

Στρώνουμε το φύλλο στην τάρτα

Απλώνουμε το φύλλο της ζύμης κουρού στην αντικολλητική θήκη για τάρτες που έχουμε. Στρώνουμε καλά τη ζύμη μας και ότι εξέχει περιμετρικά το κόβουμε.

Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Στην επιφάνεια μοιράζουμε πρώτα τα αμπελοφάσουλα που αφήσαμε πριν στην άκρη ώστε να απλωθούν καλά το ίδιο παντού, επίσης απλώνουμε παντού φύλλα φρέσκου βασιλικού και ρίχνουμε και λίγο πιπεράκι.

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

 

Tarta-me-ampelofasoula-kai-manouri-3-fixed

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: