Η τάρτα νομίζω πως είναι μια ιδανική λύση για βραδινό ή ένα ελαφρύ μεσημεριανό… Αποτελεί νομίζω το καλύτερο ορεκτικό για ένα τραπέζι και όταν βγουν τα φρέσκα και τρυφερά κολοκυθάκια νομίζω θα την ετοιμάσετε. Αν χρησιμοποιήσετε και εσείς μια ζύμη κουρού είναι επίσης πανεύκολη.

Αν θέλετε ετοιμάστε για βασική ζύμη για αλμυρές τάρτες ή ακόμα αν θέλετε αγοράστε μια έτοιμη ζύμη για τάρτες αν βιάζεστε…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους.

Τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια τα στύβουμε πάρα πολύ καλά με τα χέρια μας.

2

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, το μπέικιν και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε 1 λεπτό με το μίξερ. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Tarta-me-kolokuthakia-manitaria-basiliko-1

3

Ετοιμάζουμε το ταψί

Βάζουμε τη ζύμη κουρού στο ταψί μας και ρίχνουμε τη γέμιση που ετοιμάσαμε από πάνω. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια. Αν έχουμε φύλλα βασιλικού, ρίχνουμε μερικά ανάμεσα στα μανιτάρια.

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η τάρτα μας.Tarta-me-kolokuthakia-manitaria-basiliko-1

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: