Το απόλυτο λεμονογλυκό! Είναι γι ‘ αυτούς που τους αρέσουν οι δυνατές λεμονένιες συγκινήσεις…. Γλιτώνεις την ετοιμασία της ζύμης τάρτας που είναι ένα θεματάκι… Αν έχετε ένα μεγάλο λεμόνι είναι εντάξει αλλά εγώ έβαλα δύο μικρά που είχα και τα χτύπησα στο multi με τη μισή ζάχαρη. Τα υπόλοιπα κανονικά στο μίξερ. Από ψήσιμο όσο λέει η συνταγή. Έβαλα και βούτυρο λιωμένο, αυτό στο βάζο, για έξτρα δυνατό άρωμα και αν δεν έχετε φύλλα Βηρυτού βάλτε κρούστας, όπως έκανα και εγώ… Μια ακόμα εξαιρετική συνταγή του Άκη Πετρετζίκη την οποία παρακολούθησα στην εκπομπή του «Κάντο όπως ο Άκης» στο MEGA .

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Για τη βάση

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα. Τοποθετούμε στη βάση της ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και γυρίζουμε εσωτερικά τα περισσεύματα ώστε να δημιουργήσουμε ένα τοίχωμα. Βάζουμε το επόμενο φύλλο, το ραντίζουμε με το βούτυρο και συνεχίζουμε τη διαδικασία για τα επόμενα τέσσερα φύλλα.

Τσαλακώνουμε μια λαδόκολλα και την τοποθετούμε περιμετρικά, στο τοίχωμα που έχουμε δημιουργήσει με τα φύλλα, για να τα σταθεροποιήσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Tarta-lemoni-me-fullo-kroustas-2

2

Για την κρέμα

Κόβουμε το λεμόνι σε λεπτές φέτες και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Ρίχνουμε στο μούλτι τη ζάχαρη, τις φέτες του λεμονιού, το βούτυρο και πολτοποιούμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις ψηθεί η βάση της τάρτας, την γεμίζουμε με την κρέμα και ψήνουμε στους 160 για 25-30 λεπτά.

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά την βάζουμε στο ψυγείο, ώστε να είναι καλά παγωμένη όταν θα την καλύψουμε με τη σαντιγί.

 

3

Για τη σαντιγί

Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το σιρόπι βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να γίνει η κρέμα σαντιγί.

Tarta-lemoni-me-fullo-kroustas-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: