Ετοιμαστείτε για μια γερή δόση τσουκνίδας! Η ζύμη είναι πανεύκολη, θα την κάνει το μίξερ για εσάς. Εγώ την ετοίμασα την μία ημέρα και μετά σε ένα μπολ την έβαλα στο ψυγείο και την έφτιαξα την επόμενη. Σε ότι αφορά τα «ματσάκια» τσουκνίδας και από τα μυρώνια, εγώ έβαλα 2 από τσουκνίδα και δύο από μυρώνια, γιατί δε νομίζω στη λαϊκή του καθενός να βρεθεί ίδιο ματσάκια και αυτά που έβαλα ήταν δυο σακούλες γεμάτες δεν μπορούσα να φανταστώ πως δεν θα φτάσουν και φυσικά φτάσανε , οπότε και εσείς υπολογίστε και λίγο με το μάτι αν τα ματσάκια είναι μικρά βάλτε αυτά που γράφει η συνταγή. Στο σοτάρισμα θέλω να επιμείνετε, να μην αφήσετε καθόλου νερά – όπως άφησα εγώ – ίσως πάρει λίγη ωρίτσα… εσείς εκεί! Επίσης, έψησα λίγη ώρα παραπάνω τη ζύμη, με τα όσπρια σκεπασμένη, και όταν τα αφαίρεσα την άφησα και ένα πεντάλεπτο να ψηθεί λίγο στη βάση της. Αντί για δύο ντομάτες, έβαλα κάτι ντοματάκια τύπου βελανίδι που είχα τα οποία και ψιλόκοψα. Ψήσιμο ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω , δείτε λίγο και το δικό σας φούρνο. Το πάντρεμα της τσουκνίδας με τα μυρώνια … θα συζητηθεί!
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ και τη διάβασα στο Περιοδικό ΒΗΜΑ GOURMET, Τεύχος 87.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Φτιάχνοντας τη ζύμη

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γιαούρτι, το βούτυρο και το αλεύρι και τα χτυπάω με το γάντζο, μέχρις ότου σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Την αφήνω να ξεκουραστεί σκεπασμένη , για περίπου 30 λεπτά.

2

Σοτάρισμα

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και προσθέτω την τσουκνίδα και τα μυρώνια, όλα χοντροκομμένα. Ρίχνω τις ντομάτες και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα, ώσπου να μαραθούν τα υλικά.

3

Αφήνω το φαγητό να πάρει ακόμα μία βράση

Προσθέτω τα 500 ml γάλα και αφήνω το φαγητό να πάρει ακόμα μία βράση, προτού το αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω να κρυώσει. Τότε ανακατεύω τα αυγά χτυπημένα με το τριμμένο κασέρι σε ένα μπολ προσθέτοντας και αλάτι , πιπέρι. Περιχύνω με αυτό το μείγμα τα χόρτα.

Tarta-me-mironia-kai-tsouknides-2

4

Βουτυρώνω μια φόρμα

Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγω τη ζύμη σε χοντρό φύλλο. Βουτυρώνω μια φόρμα για τάρτες και το απλώνω ομοιόμορφα. Κάνω με το πιρούνι τρύπες στη ζύμη, τη σκεπάζω με λαδόκολλα και σκορπάω επάνω της ξερά φασόλια για να μη φουσκώσει. Την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Τη βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ τη λαδόκολλα με τα όσπρια,  και απλώνω το μίγμα με τα χόρτα ομοιόμορφα. Ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά , ώσπου να δέσει η γέμιση.

Tarta-me-mironia-kai-tsouknides-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: