Αν φοβάστε και εσείς τις τάρτες όπως και εγώ παλιότερα έχω να σας πω ότι το μυστικό για τη ζύμη είναι ένα!  Το μεγάλο μούλτι! Βάζετε όλα τα υλικά της συνταγής και έτοιμη η ζύμη! Τα ενώνετε απλά με τα χέρια σας ώστε να ενωθούν και τη βάζετε στο ψυγείο. Αν δεν έχετε μεγάλο μούλτι προσοχή να είναι όλα τα υλικά παγωμένα και χρησιμοποιήστε το πιρούνι για να ενώσετε τα υλικά.

Μια τάρτα που συνδυάζει δύο μεγάλες αγάπες αυτή στον καφέ και η άλλη στη σοκολάτα. Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου και είναι σε ένα από τα βιβλία του , στα Μαθήματα Γλυκιάς Αλχημείας, για τη Σοκολάτα.

Tarta-sokolatas-espresso-2

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη

Σε ένα μεγάλο μούλτι (διαφορετικά θα το κάνετε με τα χέρια) βάζετε μέσα όλα τα υλική της ζύμης . Τα ανακατεύετε ίσα να θρυμματιστεί το βούτυρο και να φαίνεται ότι σχηματίζεται ένα θρυμματισμένο ζυμάρι.

Τα βγάζετε από το μούλτι και τα ενώνετε με τα χέρια.

Απλώνετε τη ζύμη που σχηματίσατε και την τυλίγεται σε μεμβράνη. Αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Μέτα τη βγάζετε και την απλώνετε σε μια ταρτιέρα , τη βάση και τα πλαϊνά. Την τρυπάτε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια. Βάζετε μια λαδόκολλά από πάνω από την τάρτα και τη γεμίζετε με όσπρια (για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο).

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά με το βάρος και στη συνέχεια αφαιρείτε το βάρος και  ψήνετε μέχρι να ροδίσει καλά.

Tarta-sokolatas-espresso-4

 

2

Ετοιμάζετε τη γέμιση

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι πριν να αρχίσει να βράζει. Τη ρίχνεται στο μπολ όπου έχετε ψιλοκόψει την κουβερτούρα. Αφήνετε δύο λεπτά.

Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα.

Προσθέτετε και τον καφέ και ανακατεύετε.

Ρίχνετε πάνω από τη ζύμη που έχετε ψήσει.

Αφήνετε κάποιες ωρίτσες μέχρι να σταθεροποιηθεί ( ή βάλτε και λίγο στο ψυγείο αν βιάζεστε) .

Αν θέλετε σερβίρετε με σαντιγί!

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: