Η συνταγή του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΛΙΔΗ που διάβασα στο Περιοδικό COOK BOOK, από το ΕΘΝΟΣ Σεπτέμβριος 2008,  τεύχος 4, έγραφε και για ένα σιρόπι κόκκινου κρασιού… Εγώ σιρόπι δεν έφτιαξα. Μόλις βγήκε η ταρτούλα από το φούρνο αρπάξαμε τα πιρούνια με τον γιο μου και την φάγαμε έτσι χωρίς σιρόπι και μας άρεσε μια χαρά! Τώρα όταν το ετοιμάσετε φροντίστε να έχετε και παγωτάκι, τότε θα γίνει ένα ξεχωριστό επιδόρπιο!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ένα ρηχό ταψί και τρυπάμε πολλές φορές όλη την επιφάνειά της με ένα πιρούνι. Απλώνουμε τις σταφίδες πάνω στη σφολιάτα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Κόβουμε το βούτυρο με ένα μαχαιράκι σε μικρά κομματάκια και το μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια της τάρτας. Ψήνουμε την τάρτα στον φούρνο μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει. Σερβίρουμε  την τάρτα συνοδεία  με παγωτό βανίλια.

Tarta-me-stafides-se-sfoliata-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: