Εγώ να σας πω την έψησα σε λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς. Έβαλα τσουκνίδες και σπανάκι. Εμένα μου θύμισε πολύ στη γεύση την μπατσαριά ίσως εξαιτίας του καλαμποκάλευρου που έχει η ζύμη. Την ζύμη την έκανα στο μίξερ με το εξάρτημα το Κ. Είναι εύκολη, νόστιμη και εξαιρετικά θρεπτική! Με ένα κρασάκι Ροζέ από Syrah είναι ότι πρέπει για ένα βραδάκι.
Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΝΕΝΑΣ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γαστρονόμος, Τεύχος 82.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Για την Βάση

Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπείκιν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά στο νερό, έως ότου γίνει μια μαλακιά ζύμη, η οποία δεν κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για ½ ώρα στην άκρη.

2

Για τη γέμιση

Βάζουμε σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια, 100ml νερό, αλάτι, και όταν αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να μείνουν με το λάδι τους. Προσθέτουμε τα χόρτα, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε 5 λεπτά έως ότου μαραθούν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε ελαφρώς

3

Για την Τάρτα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους ½ εκατ. Λαδώνουμε ένα ταψί 28 εκ. και στρώνουμε μέσα τη ζύμη, ώστε να καλύπτει καλά και τα τοιχώματα. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα χόρτα και τέλος το μείγμα αυγών – γραβιέρας. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και η βάση. Προτού την κόψουμε, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Tarta-me-traxana-graviera-kai-xorta-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: