Στο πρώτο τεύχος από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει βασικές ζύμες και τάρτες αλμυρές. Προσωπικά λατρεύω τις τάρτες, αλμυρές και γλυκές… Απλά τάρτες να είναι. Συνήθως μα πω την αλήθεια δεν πετυχαίνω εύκολα τη ζύμη με παιδεύει και συνήθως γίνεται και σκληρή εξαιτίας της αστοχίας κατά την εκτέλεση. Την συγκεκριμένη την πέτυχα εύκολα και την άφησα όλο το βράδυ στο ψυγείο. Είχα πάρει και από τη λαϊκή της γειτονίας μου ωραία και καταπράσινες αγκινάρες. Σκέφτηκα ότι θα ταίριαζαν , νομίζω πως ταιριάζουν τελικά… Σας γράφω τη συνταγή και αν σας κάνει όρεξη δοκιμάστε την και εσείς…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία για τη ζύμη

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε με το φτερό έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια ενιαία ζύμη που να τυλίγεται γύρω από αυτό. Δεν επιμένουμε πολύ στο χτύπημα γιατί θα διαχωριστεί το βούτυρο. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την  αφήσουμε να ξεκουραστεί για ένα βράδυ στο ψυγείο. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 1 εβδομάδα. Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο τοποθετώντας την μέσα μια φόρμα τάρτας διαμέτρου  24 εκ. Την τοποθετούμε έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα πλαϊνά της . Κόβουμε ότι προεξέχει από τα τοιχώματα.

2

Διαδικασία για τη γέμιση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά.  Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι και χτυπάμε λίγο ακόμα. Πασπαλίζουμε τη βάση της τάρτας με τα τριμμένα τυριά και αδειάζουμε το μείγμα γάλακτος από πάνω. Σκορπίζουμε τα ντοματίνια και τις φέτες αγκινάρας στην επιφάνεια. Φουρνίζουμε για περίπου 45-50 λεπτά.

tarta-me-tiria-kai-agkinares-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: