Tarte taten με ροδάκινα και λεμονοθύμαρο
Από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορείτε να ετοιμάσετε με τα φρούτα που μας χαρίζει απλόχερα το καλοκαίρι μας! Μπορείτε να το ετοιμάσετε και με βερίκοκα. Το λεμονοθύμαρο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στη συνταγή γι αυτό μην το παραλείψετε. Αν δεν έχετε αντικαταστήστε το με φρέσκια λουΐζα ή μέντα ή δυόσμο.
Αν έχετε και παγωτό βανίλια είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε τα ροδάκινα |
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα ροδάκινα με το βούτυρο. Προσέχουμε να μην χαλάσουμε το σχήμα τους όση ώρα τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ρίχνουμε το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 λεπτό. Αμέσως αποσύρουμε από τη φωτιά .
|
|
2 |
Ετοιμάζουμε την τάρτα μας |
Παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα φρούτα μας από το τηγάνι ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο. Απλώνουμε τη ζάχαρη και ρίχνουμε το μισό από το λεμονοθύμαρο. |
|
3 |
Ψήνουμε |
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο αναποδογυρίζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο λεμονοθύμαρο από πάνω. Απολαμβάνουμε αν θέλουμε με παγωτό! |