Ο γιος μου αγαπά γενικά το καλαμπόκι, όπως νομίζω τα περισσότερα παιδιά. Είχα βιολογικό καλαμπόκι στην κατάψυξη και ήταν μια ευκαιρία να το αξιοποιήσω. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για βραδινό, αλλά και για νόστιμο μεζεδάκι μαζί με μπύρα ή ουζάκι !

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Thganites-kalampokiou-kremmudi-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το μείγμα για τις τηγανίτες

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να φουσκώσουν καλά. Περίπου 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε μετά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται.

Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα για να αποκτήσουμε ένα μείγμα ομοιογενές.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15-30 λεπτά να ¨ωριμάσει¨.

2

Τηγανίζουμε

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο ότι εσείς θέλετε) και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα που βγάλαμε από το ψυγείο.

Μειώνουμε την ένταση της φωτιάς για να μην καούν από έξω και δεν ψηθούν στο εσωτερικός τους οι τηγανίτες μας.

Γυρίζουμε συχνά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε πιάτο όπου βάλαμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Thganites-kalampokiou-kremmudi-5

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: