Μια πολύ απλή συνταγή της  Sara Lewis  που βρήκα στη σειρά βιβλίων «all colour cookbook» και συγκεκριμένα στο βιβλίο  «200 Cakes and Bakes». Τηγανίτες νόστιμες και εύκολες χωρίς βούτυρο. Για να μη λερώνετε πολλά σκεύη ανακατέψτε σε ένα μπολ πρώτα το αυγό, τη μπανάνα, ζάχαρη, ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη και μετά το γάλα. Μετά ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή, το αλεύρι το μπέικιν, και τις σταφίδες. Ένα καλό ανακάτεμα και έτοιμο. Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά , μέτρια να είναι γιατί θα σας καούνε, ρίξτε λίγο σπορέλαιο, καλύτερα, και ρίχτετε γεμάτες κουταλιές. Περιμένετε να ξεκολλήσουν λίγο και τις γυρίζετε με τη σπάτουλα. Τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Θα χρειαστεί να προσθέσετε λάδι στο τηγάνι. Ρίξτε μπόλικο ανθόμελο και κανελίτσα και ορμάτε!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν. Προσθέτετε την λιωμένη μπανάνα μαζί με το αυγό. Στη συνέχεια προσθέτετε και το γάλα ανακατεύοντας και τέλος τις σταφίδες.

Ρίξτε στο αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και με ένα κουτάλι ρίχνετε μια ποσότητα. Ψήνετε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε με μέλι, κανέλα και σταφίδες.

Tiganites-bananas-me-stafides-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: