Και μόνο ο τίτλος της συνταγής έφτανε για να τη δοκιμάσω. Στο σπίτι αγαπάμε οτιδήποτε έχει σχέση με τυράκι και ψωμάκι ή απλά φύλλο. Έλεγε και φούρνο, άρα το βάζεις μέσα στο φούρνο και ξενοιάζεις, οπότε το δοκιμάσαμε…
Είναι όπως βλέπετε στην εκτέλεση πανεύκολη συνταγή και μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και το ψωμάκι στο τραπέζι ή να το ετοιμάσετε αντί για μία τυρόπιτα. Εγώ έβαλα και μαυροκούκι στο χυλό γιατί μου αρέσει πάρα πολύ με το τυρί μαζί. Βάλτε αρκετά μεγάλο ταψί γιατί εγώ έβαλα 26 εκ και άργησε να ψηθεί . Βάλτε τουλάχιστον 32εκ αν έχετε. Είναι πανεύκολό και υπέροχο. Ετοιμάστε και μία σαλάτα και είναι ολοκληρωμένο γεύμα , όπως λέει και η Άννα…
Η συνταγή είναι της ΑΝΝΑΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό «Ζάχαρη & Αλεύρι», Τεύχος 18. Μια ακόμα πρωτότυπη και απολαυστική συνταγή της Άννας…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Κρατάμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλείφουμε με αυτές ένα μεγάλο ταψί (τουλάχιστον 30εκατοστά).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Tiganopsomo-fournou-3

2

Ανακατεύουμε τα υλικά μας

Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα 300 γραμμάρια φέτα και το κεφαλοτύρι. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό και το υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Τον αδειάζουμε στο λαδωμένο ταψί. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα 100 γραμμάρια φέτας. Ψήνουμε 1 ώρα περίπου.

Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε ζεστό, καλύτερα.

Tiganopsomo-fournou-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: