Hταν νομίζω το 2006 όταν είδα για πρώτη φορά την κα Νικολέττα να μαγειρεύει στην εκπομπή «Μπουκιά και Συχώριο» , του κου Ηλία Μαμαλάκη στο MEGA. Θυμάμαι ακόμα την αγάπη , τη φροντίδα και τη ζεστασιά αυτής της σπουδαίας μαγείρισσας που σου μετέφερε μέσα από την ψυχρή οθόνη της τηλεόρασης  πάθος της  για τη μαγειρική.

Παρόλο που πηγαίνουμε πολλά χρόνια στην Τήνο δεν έτυχε να γνωριστούμε. Φέτος μας περίμενε ένα απόγευμα στο σπίτι της. Είχαμε τελειώσει το φαγητό μας και πήγαμε να τη βρούμε, αποδεχόμενοι, με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, από εμένα, την πρόσκλησή της.

Το σπίτι της είναι σε ένα κεντρικό δρόμο του νησιού και το βρίσκεις πολύ εύκολα. Έχει μια ατελείωτη θέα στο τοπίο της Τήνου και το μάτι σου χάνεται εύκολα στη θάλασσα. Μας ξενάγησε στο σπίτι της και περάσαμε αρκετή ώρα στην κουζίνα της όπου απολαύσαμε κάθε λογής βαζάκια με νοστιμιές που ετοιμάζει… Ακούσαμε ιστορίες γλυκές και αρμυρές… Ιστορίες με φίλους, με τα παιδιά της και με όσους αγαπούν το καλό παραδοσιακό

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα το φύλλο

Βάζουμε το αλεύρι, το αυγό και το λάδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να αποκτήσει η ζύμη την ελαστικότητα που θέλουμε. Αν ανοίξουμε φύλλο, η ζύμη πρέπει να είναι στο χέρι μαλακή, στη μηχανή όμως πρέπει να είναι πιο σκληρή, για να μην κολλάει. Αφήνουμε τη ζύμη ώσπου να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Tiniaka-mpourekakia-tiriou-2

2

ελαιόλαδο να κάψει. Βυθίζουμε τα μπουρεκάκια στο λάδι και τα γυρίζουμε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε πάνω σε πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Τα μπουρεκάκια σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου. Σημείωση: Σε περίπτωση που το φύλλο κολλάει, το πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.

Βάζουμε το τυρί σε μπολ και το θρυμματίζουμε με τα χέρια. Ρίχνουμε τα αυγά, το μαϊντανό το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε να αναμειχθούν καλά.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλο. Το κόβουμε σε λωρίδες μεγέθους 10εκ. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση πάνω στη μακρόστενη λωρίδα, διπλώνουμε να σκεπαστεί, και κόβουμε με ροδέλα ή με ειδικό εργαλείο σε σχήμα μισοφέγγαρου. Ακουμπάμε τα μισοφέγγαρα πάνω σε ένα δίσκο, τον οποίο έχουμε καλύψει με βαμβακερή πετσέτα. Όταν τα ετοιμάσουμε όλα, βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο να κάψει. Βυθίζουμε τα μπουρεκάκια στο λάδι και τα γυρίζουμε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε πάνω σε πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Τα μπουρεκάκια σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Tiniaka-mpourekakia-tiriou-3

Σημείωση: Σε περίπτωση που το φύλλο κολλάει, το πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: