Eνα πραγματικά υπέροχο δροσερό γλυκάκι! Μας δροσίζει και μας γεμίζει φράουλες… Απλή συνταγούλα, εντυπωσιακή ( με το απαραίτητο food styling που θα κάνετε) , αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Φτιάξτε το με τις πρώτες φράουλες ή με αυτές που έχετε προνοήσει να βάλετε στην κατάψυξη και θα τις αποψύξετε και θα τις στεγνώσετε με προσοχή. Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση! Εξαιρετική συνταγή της Σοφίας Τζιτζέρα,  που τη βρήκα στο  περιοδικό «Ζάχαρη & Αλεύρι».

Διαδικασία
1

Χτυπάμε τα μπισκότα στο μούλτι

Χτυπάμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και λιώνουμε το βούτυρο.

Αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο στα θρυμματισμένα μπισκότα  και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να βραχούν όλα και να δημιουργηθεί ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμος .

2

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Το αδειάζουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και το απλώνουμε, πιέζοντας  παράλληλα προς τα κάτω, ώστε να φτιάξουμε μια μπισκοτένια βάση.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Αδειάζουμε τη σκόνη του ζελέ σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ζεστό νερό που αναγράφεται στη συσκευασία του. Ανακατεύουμε να λιώσει η σκόνη. Προσθέτουμε μισό ποτήρι κρύο νερό.

Tourta-fraoula-xoris-psisimo-2

3

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη , σαν γιαούρτι.

Ψιλοκόβουμε περίπου 12 φράουλες μέσα στο ζελέ.

Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο ζελέ με τις φράουλες ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθούν.

4

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότο

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή ακόμα καλύτερα για ένα βράδυ και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

Για να γίνει ψηλό το γλυκό μας , καλό είναι η φόρμα να μην έχει μεγάλη διάμετρο (περίπου 15 εκ.) και να είναι αρκετά ψηλή.

Διακοσμούμε με ολόκληρες φράουλες.

Tourta-fraoula-xoris-psisimo-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: