Τη συγκεκριμένη τουρτίτσα την ετοίμασα για τα 12ατα γενέθλια του γιου μου. Είναι εντυπωσιακή και πανεύκολη. Ανάλογα με τα κομφετί που θα επιλέξετε μπορεί να γίνει για κορίτσι ή αγόρι ή ακόμα και για ενήλικα… Η βουτυρόκρεμα είναι υπέροχη και καλό είναι να μην την αφήσετε ώρα εκτός ψυγείου την τούρτα αν είναι καλοκαίρι. Τη συγκεκριμένη συνταγή τη διάβασα σε βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Tourta-genethliwn-me-konfeti-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα ασπράδια. Μόλις ενσωματωθούν όλα τα ασπράδια ρίχνουμε τη βανίλια και το σπορέλαιο και χτυπάμε καλά.

 

2

Ετοιμάζουμε τα στερεά υλικά

Κοσκινίζουμε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα το μίξερ το μείγμα του αλευριού με το γάλα μέχρι να τελειώσει. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίχνουμε την πολύχρωμη τρούφα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.

3

Ετοιμάζουμε τις φόρμες

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες μας. Μοιράζουμε το μείγμα σε αυτές.

Tourta-genethliwn-me-konfeti-4

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν.

5

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε τη βανίλια και το αλάτι και ξαναχτυπάμε. Αφήνουμε στην άκρη.

6

Συνθέτουμε την τούρτα μας

Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα και καλύπτουμε την επιφάνεια του με τη μισή γέμιση. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι ανάποδα ώστε να έχουμε ίσια επιφάνεια στο κέικ. Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση από πάνω και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη πολύχρωμη τρούφα.

Tourta-genethliwn-me-konfeti-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: