Υπέροχη και όχι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται… Εγώ έφτιαξα εκτός από την επικάλυψη (που για κάποιο λόγο που μάλλον εγώ φταίω μου «έκοψε» και μια γενναία δόση σαντιγί με κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά και έτσι ετοίμασα την επικάλυψη…

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και τη βρίσκουμε στην ιστοσελίδα της.

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Για την εύκολη τούρτα με παντεσπάνι και γέμιση μαρμελάδα φράουλα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Tourta-leuki-me-fraoules-4

2

Για το παντεσπάνι

Βουτυρώνουμε και ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί 2 ταψάκια 20 ή 22 εκατοστά. Σε μπολ με μίξερ χειρός βάζουμε τη μαργαρίνη με την άχνη και χτυπάμε για λίγο, 2-3 λεπτά να κρεμώσουν και  1 -1 ρίχνουμε τα αβγά, να τα πίνει το μείγμα. Σκάβουμε με σπάτουλα τα τοιχώματα του μπολ για σωστή ανάμειξη υλικών.

Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, το αλάτι και την καρύδα.

Χαμηλώνουμε το μίξερ και εναλλάξ προσθέτουμε αλεύρι, γάλα αρχίζοντας με αλεύρι και τελειώνοντας με αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα στα έτοιμα ταψιά. Εδώ κι εκεί ακουμπάμε λίγη μαρμελάδα αγριοφράουλα σαν μεγάλες σταγόνες στην επιφάνειά τους.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο τους.

Αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε κάθε παντεσπάνι σε δυο φέτες. Μοντάρουμε την τούρτα σε τουρτιέρα. Κάνουμε στρώσεις παντεσπάνι και μαρμελάδα εναλλάξ. Αφήνουμε στο ψυγείο για να ποτίσει καλά η μαρμελάδα το γλυκό.

Tourta-leuki-me-fraoules-3

3

Για την κρέμα επικάλυψης

Σε μπολ βάζουμε την μαλακή μαργαρίνη με μίξερ χειρός χτυπάμε για λίγο να κρεμώσουν. Προσθέτουμε την βανίλια και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε. Αυξομειώνουμε την πυκνότητα της κρέμας προσθέτοντας λίγη άχνη. Αν κάνει πολύ ζέστη και λιώνει η κρέμα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει. Αλείφουμε ολόγυρα την τούρτα.

Πασπαλίζουμε λίγη ινδική καρύδα την επιφάνεια. Βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα αγριοφράουλα στο κέντρο και ντύνουμε τα πλαϊνά της τούρτας με σπασμένες μάντολες ή καραμελωμένα αμύγδαλα.

Tourta-leuki-me-fraoules-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: