Η συγκεκριμένη τούρτα ήταν η δεύτερη τούρτα που ετοίμασα για τα 12ατα γενέθλια του γιου μου γιατί ήμασταν αρκετά άτομα και η πρώτη που είχα ετοιμάσει δεν θα έφτανε για όλους μας. Άρεσε πάρα πολύ σε όλους, είναι πανεύκολη αλλά νομίζω καλό είναι να την ετοιμάσετε σε 20 εκατοστά ταψάκι για να γίνει πιο ψηλό το παντεσπάνι και να είναι πιο εντυπωσιακή.  Μην περιμένετε γενέθλια ετοιμάστε την και άλλη στιγμή γιατί είναι σούπερ σοκολατένιο γλυκάκι !

Τη συγκεκριμένη συνταγή τη διάβασα σε βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Tourta-sokolatenia-me-pralina-fountoukiou-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Αλέθουμε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη στο μούλτι και αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν άμμο. Το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τους 6 κρόκους και το 1 ασπράδι και χτυπάμε με το σύρμα. Το μείγμα θα είναι σκληρό. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.

2

Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα

Χτυπάμε τα 5 ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να γίνουνε μαρέγκα.

3

Ολοκληρώνουμε τη ζύμη μας

Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο αρχικό μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις.

Tourta-sokolatenia-me-pralina-fountoukiou-3

4

Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε και κακάο. Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί μας.

5

Ψήνουμε

Ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

6

Σερβίρισμα

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς. Αλείφουμε την επιφάνεια του με την πραλίνα φουντουκιού και στολίζουμε με θρυμματισμένες γκοφρέτες.

Tourta-sokolatenia-me-pralina-fountoukiou-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: