Φέτος ο γιος μου κλείνει τα 11 του χρόνια! Πότε πέρασαν κιόλας ούτε και εγώ δεν ξέρω… Ψάχναμε μαζί τι τούρτα θέλει να του ετοιμάσω και καταλήξαμε στην υπέροχη ιδέα της Άννας Ναθαναηλίδου για την τούρτα σκαντζόχοιρου! Στην αρχή τρόμαξα φαντάστηκα πως θα είναι δύσκολη και ενώ διάβαζα τη συνταγή είχα ήδη αρχίσει τις δικαιολογίες για το πόσο δύσκολη είναι και ότι αγόρι μου δεν μπορώ να κάνω τα πάντα γιατί αν θυμάσαι ζαχαροπλάστρια δεν είμαι! Τελικά τσάμπα πήγαν τόσες δικαιολογίες γιατί η τούρτα είναι πανεύκολη και σας προτείνω να την δοκιμάσετε!
Εγώ αντί για ½ κούπας κονιάκ έβαλα γάλα και έριξα μονάχα μία κουταλιά της σούπας κονιάκ γιατί δεν ήθελα να μεθύσω τα παιδιά, μιας και το κονιάκ δεν θα ψηθεί για να εξατμιστεί το αλκοόλ όποτε λιγάκι φοβήθηκα… Μόλις ετοίμασα την τούρτα και πριν βάλω το γλάσο την έβαλα στην κατάψυξη και το γλάσο πριν το απλώσω λίγο στο ψυγείο για να μην τρέχει όταν το απλώνω! Είναι υπέροχη!
Τη συνταγή διάβασα στο Περιοδικό «Ζάχαρη & Αλεύρι», Τεύχος 10.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα το κονιάκ και το μέλι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα εναλλάξ με τα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ενσωματώνουμε τα μπισκότα. ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας μας. Αδειάζουμε πάνω της το μείγμα και του δίνουμε με τα χέρια μας σχήμα σκαντζόχοιρου. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει.

2

Για το γλάσο

Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα φροντίζοντας να το αποσύρουμε λίγο πριν πάει να πάρει βράση. Αδειάζουμε το γάλα μέσα στην κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα ώστε να γίνει ένα σοκολατένιο μείγμα. Απλώνουμε το γλάσο πάνω στον σκαντζόχοιρο χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Φροντίζουμε να τον καλύψουμε εξολοκλήρου. Φτιάχνουμε τα αγκάθια του σκαντζόχοιρου βυθίζοντας αμύγδαλο φιλέ σε όλο του το σώμα. Για τα μάτια του χρησιμοποιούμε καραμελάκια όπως και για τη μύτη του.

Tourta-sokolatenios-skantzoxoiros-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: