Όπως πολλά γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου έτσι και αυτό κατά τα δικά μου βέβαια πάντα γούστα, δεν είναι και τόσο γλυκό… Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα αρνητικό μιας και αρκετός κόσμος δεν αγαπά τα πολύ γλυκά … γλυκά… Εγώ ίσως να έβαζα λίγη παραπάνω ζάχαρη άχνη στην κρέμα και λύνεται το θέμα…

Επίσης ίσως αντί για 1 κιλό ανθότυρο να έβαζα μισό ρικότα και μισό μασκαρπόνε θα έκανε πιο απαλή την υφή. Πάντως είναι εντυπωσιακό και ξεχωριστό! Τη συνταγή τη βρήκα στο βιβλίο του ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ «Cheesecakes» .

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Για τα σύκα

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και την κανέλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα, προσθέτουμε τα σύκα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Αφήνουμε τα σύκα να κρυώσουν.

2

Για τη βάση

Ανακατεύουμε τα τριμμένα παξιμάδια με το λιωμένο βούτυρο και την άχνη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί. Το απλώνουμε και το πιέζουμε πολύ καλά, να γίνει μια συμπαγής βάση.

3

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, προσθέτοντας και τα αυγά ένα-ένα. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το απλώνουμε πάνω από τη βάση.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160◦C-170◦C. Ψήνουμε το τσίζκεϊκ για 45-50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε στην επιφάνεια τα σύκα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Tsizkeik-me-anthotiro-kai-marmelada-sika-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: