Φράουλα και σοκολάτα … Νομίζω από τους αγαπημένους συνδυασμούς για τους περισσότερους από εμάς. Δοκιμάστε το αυτό το υπέροχο τσιζκέϊκ… Δεν θέλει ψήσιμο και είναι εντυπωσιακό . Διαλέξτε νόστιμες φράουλες και απολαύστε το με τον καφέ σας !

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Για τη βάση

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.

Στρώνουμε το μείγμα αυτό στο ταψάκι με αποσπώμενη βάση. Το τοποθετούμε στο ψυγείο.

2

Ετοιμάζουμε τη ζελατίνη

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε ένα πολύ μικρό φλιτζανάκι του καφέ νερό να βράσει.

Στύβουμε πολύ καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε μέσα στο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να λιώσουν και αφήνουμε στην άκρη.

Cheesecake-fraoulas-me-glaso-sokolatas-3

3

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Αλέθουμε στο μούλτι τα 250 γρ φράουλες. Με το μίξερ χειρός ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα για να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε τις αλεσμένες φράουλες και ανακατεύουμε πάλι. Προσθέτουμε το νεράκι που έχουμε λιώσει μέσα τις ζελατίνες. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση που έχουμε στο ψυγείο. Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.

4

Ετοιμάζουμε το γλάσο

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιογενές γλάσο.

5

Τοποθετούμε το γλάσο

Αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε το γλάσο από πάνω το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Στολίζουμε με φρέσκες φράουλες.

Cheesecake-fraoulas-me-glaso-sokolatas-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: