Ένα υπέροχο, απλούστατο και όχι τόσο γλυκό Τσιζκέϊκ λεμονιού. Το ετοίμασα σχεδόν σε ένα τεταρτάκι και το έψησα λίγο παραπάνω από αυτό που λέει η συνταγή. Εγώ το ετοίμασα σε μια φόρμα 18Χ28 εκατοστά και την άλλη φορά θα το δοκιμάσω με λίγη ζαχαρίτσα παραπάνω… Ότι πρέπει για το απογευματινό τσάι.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες , τεύχος 29.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Βάση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα μέχρι το μείγμα να μοιάζει σαν βρεγμένο χώμα. Το αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστά, το οποίο ακουμπάμε επάνω σε ένα ταψί. Το απλώνουμε σε ομοιόμορφο πάχος ώστε να είναι επίπεδο και συμπαγές. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Cheesecake-lemoni-klassiko-3

2

Γέμιση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός ή με έναν αυγοδάρτη τα δύο τυριά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή κρέμα. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από τη μπισκοτένια βάση και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε.

Cheesecake-lemoni-klassiko-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: