Αν αγαπάνε και τα δικά σας παιδιά τα Kinder bueno αυτό το γλυκό θα το λατρέψουν . Την πραλίνα bueno τη βρήκα σε κατάστημα με είδη ξηρών καρπών.

Θέλει ένα βράδυ αναμονή για να σφίξει το μείγμα καλά. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο ακόμα ζελατίνη (ίσως 1,5 γραμμάρια ακόμα, αλλά εγώ δεν έβαλα).

Προσέξτε μόνο το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι καυτό.

Αν θέλετε βάζετε αλλά μπισκότα που έχετε στο σπίτι. Είναι αρκετά γλυκό ….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Cheesecake-bueno-xwris-psisimo-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση

Τρίβουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια στο μούλτι.

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη βάση.

Στρώνουμε τα υλικά σε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση να καλύψει την επιφάνεια της βάσης αλλά και τα πλαϊνά.

Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Cheesecake-bueno-xwris-psisimo-3

2

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Χτυπάμε το τυρί κρέμα στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει καλά.

Προσθέτουμε την πραλίνα bueno και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να φουσκώσει το μείγμα.

Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε 5 λεπτά τα φύλλα ζελατίνης. Τα στύβουμε και τα λιώνουμε στις 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος που έχουμε ζεστάνει καλά και ανακατεύουμε για να λιώσει η ζελατίνη. Ρίχνουμε τη ζελατίνη στο μείγμα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Σπάμε στο μούλτι τις γκοφρέτες και τις προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε πάνω στην βάση που έχει παγώσει στο ψυγείο.

Αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο να παγώσει το γλυκό μας.

Γαρνίρουμε με γκοφρέτες και ψιλοκομμένες σοκολάτες bueno .

Cheesecake-bueno-xwris-psisimo-5

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: