Είχαμε δοκιμάσει σε ένα μπιστρό στη Λάρισα ένα φανταστικό τσιζκέϊκ πραλίνας. Το είχα στο μυαλό μου και ήθελα οπωσδήποτε να ετοιμάσω ένα τέτοιο γλυκό γιατί η γεύση της πραλίνας είναι αγαπημένη σε όλους νομίζω. Είναι πανεύκολο γιατί δεν θέλει ψήσιμο, το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να το αφήσετε ένα βράδυ στο ψυγείο, αλλά πιστέψτε με αξίζει η υπομονή, θέλω να το φτιάξετε οπωσδήποτε!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Cheesecake-pralina-xwris-psisimo-1

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη βάση

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να έχει θερμοκρασία δωματίου. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.

Σε ταψί με αποσπώμενη βάση (αν θέλετε βάλτε 20 εκατοστά για να είναι ψηλό το γλυκό, εγώ έβαλα 22 εκατοστά) βάζουμε λαδόκολλα στη βάση αλλά καλό θα ήταν και στα τοιχώματα (προαιρετικά) . Ρίχνουμε το μείγμα με τα μπισκότα και το στρώνουμε στη βάση . Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Cheesecake-pralina-xwris-psisimo-3

2

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Αφήνουμε λίγη ώρα τα τυριά μας εκτός ψυγείου για να ενσωματωθούν καλύτερα με το άλειμμα πραλίνας φουντουκιού. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και ανακατεύουμε με το εξάρτημα «Κ» .

Τοποθετούμε την κρέμα πάνω από τη βάση που έχουμε στο ψυγείο.

Βάζουμε αυτή τη φορά στην κατάψυξη για λίγο μέχρι να σφίξει λίγο και να παγώσει ελαφρά ώστε όταν ρίξουμε την επικάλυψη να σταθεί, αλλά ταυτόχρονα να σφίξει πιο γρήγορα.

3

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη

Όση ώρα είναι το γλυκό στην κατάψυξη βάζουμε σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί αρκετά. Ρίχνουμε μέσα το άλειμμα πραλίνας φουντουκιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Cheesecake-pralina-xwris-psisimo-6

4

Ολοκληρώνουμε το γλυκό μας

Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη όπου καλό είναι να έχει μείνει τουλάχιστον μίση ωρίτσα και ρίχνουμε από πάνω σιγά σιγά σε όλη την επιφάνεια την επικάλυψη που ετοιμάσαμε.  Ρίχνουμε και το τριμμένο φουντούκι για διακόσμηση αλλά και φυσικά ακόμα περισσότερη γεύση.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον ένα ολόκληρο βράδυ για να σταθεροποιηθεί η κρέμα . Αν δεν μείνει όλο το βράδυ επειδή δεν έχει καθόλου ζελατίνη δεν θα σφίξει το γλυκό μας.

Cheesecake-pralina-xwris-psisimo-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: