Από τα αγαπημένα μου γλυκά τα τσιζκέϊκ… Είτε είναι ψητό είτε χωρίς ψήσιμο ακόμα… Αγαπώ και τις μηλόπιτες … Ε, αυτό το τσιζκέϊκ είναι κάπου στη μέση λοιπόν.

Αντικατέστησα ένα μέρος από τυρί κρέμα με τυρί ρικότα και έγινε υπέροχο. Προσέξτε οι φέτες μήλου να είναι πολύ λεπτές κομμένες.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη βάση

Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα μαζί με τα καρύδια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα, τα καρύδια, την κανέλα και το βούτυρο που έχουμε λιώσει (το βούτυρο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου).

Στρώνουμε το μείγμα στο ταψάκι με την αποσπώμενη βάση.

Cheesecake-ricota-me-stafides-3

2

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη βανίλια και προσθέτουμε και τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ.

3

Στερεά υλικά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με το κορν φλάουρ και τις προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα που ετοιμάσαμε.

Cheesecake-ricota-me-stafides-2

4

Ψήνουμε

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του τσιζκέικ με τις πολύ λεπτές φέτες μήλου που έχουμε κόψει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: