H κα. Μαρία Σταματοπούλου παρουσίασε στο site του Άκη Πετρετζίκη μια υπέροχη και πανεύκολη τυρόπιτα. Εγώ έβαλα φέτα, τυρί ημίσκληρο και γραβιέρα στις ίδιες ποσότητες.

 

Διαδικασία
1

Αλείφουμε ένα ταψί καλά με ελαιόλαδο.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Απλώνουμε δύο φύλλα στον πάτο, αφού πρώτα τα έχουμε βουτυρώσει καλά.
Στρώνουμε από πάνω ένα- ένα τα φύλλα στο ταψί, τα οποία τα βουτυρώνουμε και τα τσαλακώνουμε, να είναι σαν ζαρωμένα ή σαν “πατσαβούρι” πριν τα βάλουμε στο ταψί μας. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε με τα μισά φύλλα της συσκευασίας.

2

Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά

Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά μαζί με το θυμάρι και σκεπάζουμε τη πίτα με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα τσαλακώνοντάς τα κατά τον ίδιο τρόπο. Ο τρόπος αυτός διευκολύνει τη πίτα να παίρνει αέρα κατά τη διάρκεια του ψησίματος και να φουσκώσει σωστά.
Την χαράζουμε ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα τα αυγά, το μπέικιν, πιπέρι και περιχύνουμε την πίτα προσεχτικά να πάει ανάμεσα στα χαραγμένα φύλλα.
Ρίχνουμε και το γάλα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Κουνάμε λίγο το ταψί να πάει παντού το μείγμα.

3

Ψήνουμε το φαγητό

Περιμένουμε περίπου 10 λεπτά να απορροφηθεί.
Σκεπάζουμε την πίτα με αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Turopita-apli-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: