Τυρόπιτα με μανούρι, κατίκι και σταφίδες
Εκτός του ότι λατρεύω το μανούρι είχα ακόμα στο ψυγείο μια μεγάλη συσκευασία που μου είχε δώσει ο Γιώργος Χώτος. Σκέφτηκα ότι μια τυρόπιτα είναι μια καλή ιδέα να το αξιοποιήσω αλλά θέλησα να ξεφύγω λίγο από τα συνηθισμένα… Το αποτέλεσμα προσωπικά με εντυπωσίασε ελπίζω να συμβεί το ίδιο και σε εσάς όταν δοκιμάσετε τη συνταγή. Ο δυόσμος απαραίτητος…
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε τη γέμιση της πίτας |
Σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά 5-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και το μείγμα να ασπρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε στα αυγά τα τυριά, το γάλα, το μπέικιν , το δυόσμο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα. Αφήνουμε στην άκρη να ετοιμάσουμε το ταψί μας. |
|
2 |
Ετοιμάζουμε το ταψί |
Λαδώνουμε τη βάση ενός ταψιού και ρίχνουμε την πολέντα (ή τη φρυγανιά) σε όλη τη βάση για να τραβήξει τα υγρά της πίτας μας. Στρώνουμε 4 φύλλα στη βάση τα οποία το καθένα είναι διπλωμένο στη μέση. Λαδώνουμε ανάμεσα στα φύλλα μας για να ψηθούν. Ρίχνουμε τη μισή γέμιση πάνω από τα φύλλα. Προσθέτουμε τις μισές σταφίδες ομοιόμορφα πάνω από τη γέμιση. Στρώνουμε άλλα 4 φύλλα το καθένα διπλωμένο στη μέση λαδώνοντας ενδιάμεσα. Ρίχνουμε την άλλη μισή γέμιση από πάνω και τις τελευταίες σταφίδες ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε την πίτα μας με άλλα 4 φύλλα επίσης διπλωμένα στη μέση και λαδωμένα. |
|
3 |
Ψήνουμε |
Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς τουλάχιστον 1 ώρα, ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο..μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά!
|