Πρόκειται για μια πραγματικά θεϊκή τυρόπιτα! Δεν έχω λόγια να την περιγράψω! Μια απόλυτα πετυχημένη συνταγή που βρήκα στο περιοδικό Γαστρονόμος και υπογράφει ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, με καταγωγή από τα μέρη μου, τον Τύρναβο της Λάρισας.

Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Turopita-mpesamel-fetas-kefalograbiera-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη μπεσαμέλ τυριών

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά καλά μέχρι να ενσωματωθεί και να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα χωρίς σβόλους από αλεύρι.

Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα τυριά, τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα, αλλά και τα αυγά.  Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

 

2

Ετοιμάζουμε το ταψί με τα φύλλα

Λαδώνουμε το ταψί μας με ελαιόλαδο.

Στρώνουμε  φύλλα χειροποίητα τα οποία λαδώνουμε ενδιάμεσα. Τα τοποθετούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να εξέχουν για να τα γυρίσουμε κόθρο.

Ρίχνουμε τη γέμιση όλη πάνω από τα φύλλα.

Τοποθετούμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα από πάνω αφού τα λαδώνουμε ελαφρά ενδιάμεσα, πάλι όμως να εξέχουν.

Γυρίζουμε κόθρο γύρω γύρω από την πίτα μας.

3

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η πίτα στην επιφάνεια.

Απολαμβάνουμε ζεστή αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.

Turopita-mpesamel-fetas-kefalograbiera-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: