Τις τυρόπιτες τις αγαπάμε πολύ στο σπίτι μας… Τις αγαπούσαμε και στο σπίτι της μαμάς μου, όταν ήμουν μικρή, άσχετα αν έτρωγα πάντα δύο μπουκιές…
Τώρα σκέφτηκα να φτιάξω μία αφράτη τυροπιτούλα που θα αρέσει και στο γιο μου και θα μπορέσει να πάρει και στο σχολείο του για το διάλλειμα . Σκέφτηκα να την αρωματίσω με φρέσκο δυόσμου που μου έσπασε η μυρωδιά του τη μύτη το πρωί που πήγα να ψωνίσω στο σούπερ μάρκετ.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε και το μπέικιν και ξαναχτυπάμε…. αλύπητα!

 

 

2

Τρίβουμε σε ένα μπολ τα τυριά

Τρίβουμε σε ένα μπολ τα τυριά. Τη φέτα με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια, την κεφαλογραβιέρα στον χοντρό τρίφτη, ψιλοκόβουμε και τον δυόσμο.

3

Λαδώνουμε το ταψί

Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε την πολέντα έτσι ώστε να τραβήξει τα υγρά της πίτας και να γίνει κριτσανιστή και η βάση της…

4

Ραντίζοντάς με λίγο ελαιόλαδο

Στρώνουμε 3 φύλλα στη βάση ραντίζοντάς τα το καθένα με λίγο ελαιόλαδο..λίγο όμως….

Από πάνω από αυτά ρίχνουμε τη φέτα, μετά ξανά 2 φύλλα, και μετά την κεφαλογραβιέρα μαζί με τον δυόσμο. Το συνεχίζουμε με αυτή τη σειρά και κρατάμε 3 φύλλα για να σκεπάσουμε τη πίτα. Όλα τα φύλλα τα σουρώνουμε φυσικά…Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια (εγώ την έκοψα σε 15) ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αυγών και περιμένουμε περίπου 15 λεπτά να το απορροφήσουν τα φύλλα. Μετά ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.

Tiropita-soufle-me-fresko-diosmo-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: