Στο σπίτι αγαπάμε πολύ τα τυρόψωμα κάθε είδους. Τα έφτιαχνε η μαμά μου και φτιάχνω συχνά και εγώ. Την προηγούμενη εβδομάδα η μαμά μου έφερε ένα τυρόψωμο που μου άρεσε πολύ και είδα μια περίεργη κρούστα από πάνω… Τη ρώτησα και ιδού η συνταγή της που έφτιαξα και εγώ με το υπόλοιπο ζυμάρι που μου έδωσε…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Turopswmo-mamas-mou-krousta-avgou-1

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη μας

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι μας και με καθαρά χεράκια ζυμώνουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Ανάλογα με το αλεύρι μας θα χρειαστούμε και το ανάλογο νερό μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη με μεμβράνη και μια πετσετούλα από πάνω σε ζεστό μέρος τουλάχιστον μισή ώρα να φουσκώσει.

Turopswmo-mamas-mou-krousta-avgou-2

2

Ετοιμάζουμε το τυρόψωμο

Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Πάνω από το φύλλο ρίχνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μετά ρίχνουμε αρκετή φέτα τριμμένη . Διπλώνουμε το φύλλο ώστε να κλείσουμε ότι ρίξαμε μέσα σαν σε πουγκί.

Ανοίγουμε κανά με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο. Απλώνουμε πάλι ελαιόλαδο και τρίμμα φέτας. Ξανακλείνουμε τα υλικά μας μέσα στο φύλλο (το διπλώνουμε καλά δηλαδή) και ξανά ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη. Ξανά ελαιόλαδο και τρίμμα τυρί φέτα. Ξανά κλείνουμε και για τελευταία φορά ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο χοντρό.

3

Τοποθετούμε

Τοποθετούμε το φύλλο σε λαδωμένο ταψί και από πάνω λαδώνουμε και ρίχνουμε μπόλικο τυρί φέτα σε τρίμμα. Χτυπάμε τα δύο αυγά και τα ρίχνουμε ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια του τυρόψωμο.

Turopswmo-mamas-mou-krousta-avgou-3

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο πάντα φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρόψωμό μας.

Τρώγεται καλύτερα ζεστό!

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: