Υπέροχη βασιλόπιτα με γεμάτη γεύση! Δεν θα σας φουσκώσει πολύ γιατί έχει πολλά φρούτα. Είναι μοναδική η γεύση της όμως και είναι ότι πρέπει για το επόμενο πρωινό!
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη βρήκα στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα.
Μαρία Πατσιά

Διαδικασία
1

Πολτοποίηση αποξηραμένων φρούτων

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα με το κονιάκ και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να μουσκέψουν καλά. Την επόμενη μέρα τα πολτοποιούμε όλα μαζί , με το κονιάκ στο μούλτι.

2

Φτιάχνοντας το μείγμα

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε την άχνη, την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ασπράδια, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε τα μυρωδικά και τον πολτό των φρούτων.

3

Ψήσιμο και διακόσμιση

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 24 εκ. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς και για άλλα 30 λεπτά στους 160 βαθμούς. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί και την βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε.

Vasilopita-me-polto-apoxiramenwn-froutwn-1

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: