Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα παλιό τεύχος του Γαστρονόμου και μου φάνηκε αρκετά ιδιαίτερη για να την δοκιμάσω. Την έφτιαξα για να εκτελέσει τα χρέη της βασιλόπιτας, αλλά θα την ξαναφτιάξω γιατί αποτελεί ένα ιδανικό πρωινό εξαιτίας των υλικών της!
Η συνταγή είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη βρήκα δημοσιευμένη στο περιοδικό Γαστρονόμος στο τεύχος 44.

Διαδικασία
1

Διαδικασία για τα πορτοκάλια

Πλένουμε τα πορτοκάλια ολόκληρα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάσει. Τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν τα πολτοποιώ στο μούλτι. Ζυγίζω 300 γραμμάρια από τον πολτό που θα χρειαστώ.

2

Φτιάχνοντας το μείγμα

Σε μια κατσαρόλα λιώνω προσεχτικά για να μην τα κάψω… τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι ανακατεύοντας καλά . Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και τον πολτό του πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε.

3

Βουτυρώνω τη φόρμα

Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια φόρμα 20εκ. και στρώνω τον πάτο με την αμυγδαλόψιχα. Ρίχνω από πάνω το μείγμα προσεχτικά. Σκορπίζουμε τα δαμάσκηνα πιέζοντάς τα ώστε να εισχωρήσουν στο μείγμα.

4

Ψήνω την βασιλόπιτα

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25 – 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει η βασιλόπιτα μου, και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Vasilopita-me-vromi-kai-portokalia-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: