Υπέροχη βασιλόπιτα ! Τόσο νόστιμη! Το φιστίκι απογειώνει τη γεύση της αν σας αρέσει επιλέξτε και εσείς αυτή τη γιορτινή διακόσμηση… Σε ότι αφορά την εκτέλεση, εγώ χτύπησα τα ασπράδια σε μια ελαφριά μαρέγκα πρώτα για να τους δώσω λίγο όγκο. Έψησα ακριβώς όσο λέει η συνταγή, ελπίζω να σας αρέσει και εσάς!

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και όσοι έχετε και το  περιοδικό Γλυκές Αλχημείες το τεύχος 31 θα τη δείτε και εκεί.

Ομολογώ πως η φωτογραφία για τη συγκεκριμένη βασιλόπιτα ήταν τόσο εντυπωσιακή που δεν μπόρεσα να αντισταθώ και τη δοκίμασα… Τελικά η γεύση της είναι το ίδιο όμορφη με τη φωτογραφία που είδα στο περιοδικό!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Αλέθουμε τα φιστίκια

Αλέθουμε τα φιστίκια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη ( δεν επιμένουμε πολύ για να μην βγάλουν το λάδι τους και γίνουν πολτός)

2

Ανακατεύουμε το αλεύρι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι , την ζάχαρη άχνη και τα αλεσμένα φιστίκια. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ (ελαστική σπάτουλα).

3

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα ή ένα ταψάκι 20εκ και αδειάζουμε το μείγμα εκεί ισιώνοντας την επιφάνεια. Ψήνουμε για 50 λεπτά. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την ξεφορμάρουμε.

Διακοσμούμε με ζαχαρωμένα φρούτα και κλαδάκια γκι για γιορτινή εμφάνιση.

Vasilopita-me-polto-apo-fistiki-Aiginis-kai-froui-glase-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: