Δεν ξέρω αν θα τη φτιάξετε για βασιλόπιτα αλλά πρόκειται για μιας μοναδικής νοστιμιάς κέικ! Είναι τελείως διαφορετικό από ότι έχετε δοκιμάσει εξαιτίας της γλύκας του κυδωνιού. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη βρήκα στο περιοδικό Γαστρονόμος στο Τεύχος 56.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Μαρία Πατσιά

Διαδικασία
1

Διαδικασία για τα κυδώνια

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κυδώνια. Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα πολτοποιούμε στο μούλτι και ζυγίζουμε να είναι 300 γραμμάρια που θα χρησιμοποιήσουμε.

2

Για τη βασιλόπιτα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό Κ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα απαλό μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, ενώ χτυπάμε ταυτόχρονα. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε την πούλπα από τα κυδώνια. Και μετά με μια σπάτουλα ανακατεύοντας προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί των 25 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε, αν θέλουμε, με σπόρους από ρόδι.

Vasilopita-me-polto-apo-kidwnia-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: