Χαζεύοντας συνταγές για βασιλόπιτες διάβασα μία συνταγή πάλι ! της Άννας Ναθαναηλίδου αυτή τη φορά στο περιοδικό γευσιγνώστης που είχε κυκλοφορήσει με την εφημερίδα Το Βήμα.

Τη συνταγή τη διατήρησα σε γενικές γραμμές όπως γράφει η Άννα αλλά την άλλαξα λίγο.

Έτσι έβαλα πρόβειο γιαούρτι παραδοσιακό, αυτό με την πέτσα, περισσότερη μαστίχα αλλά και περισσότερα φιστίκια Αιγίνης. Πρόσθεσα και φρούτα σε κύβους ζαχαρωμένα (η κλασική συσκευασία με τα 150 γραμμάρια). Φροντίστε όλα τα υλικά να έχουν θερμοκρασία δωματίου.  Γίνεται μια μεγάλη βασιλόπιτα και θέλει μια μεγάλη οικογένεια…

Μην ξεχάσετε το φλουρί για το καλό…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Vasilopita-probeio-giaourti-mastixa-cranberries-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Έχουμε αφήσει  πολλή ώρα εκτός ψυγείου το βούτυρο αγελάδος και τα αυγά (γιατί έτσι θα αφρατέψουν περισσότερο) .

Ανακατεύουμε στο μίξερ για 5-10 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε άλλα 5-10 λεπτά.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Προσθέτουμε σε αυτό τα φιστίκια Αιγίνης που έχουμε σχεδόν ψιλοκόψει στο μούλτι (όχι εντελώς όμως), τα φρούτα το ξύσμα και τη μαστίχα (στο μούλτι αλέθουμε τους κρυστάλλους με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη).

Προσθέτουμε στο μείγμα που έχουμε αφρατέψει στο μίξερ εναλλάξ το μείγμα από το αλεύρι και το γιαούρτι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά χωρίς να τα παραδουλέψουμε όμως, απλά ανακάτεμα.

Vasilopita-probeio-giaourti-mastixa-cranberries-2

2

Ψήνουμε

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεγάλο ταψί καλά.

Ρίχνουμε τη ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά έως 1 ώρα και μετά ελέγχουμε αν ψήθηκε.

Τοποθετούμε το φλουρί και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Διακοσμούμε.

Vasilopita-probeio-giaourti-mastixa-cranberries-5

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: