Ρώτησα την Τασούλα γιατί λέγεται έτσι αυτή η πίτα… Δεν έχει φύλλο μου είπε και αυτός είναι ο λόγος που της δώσανε αυτό το , μάλλον, περίεργο όνομα. Η συνταγή είναι της Τασούλα Κουφοπούλου από το εστιατόριο Το Απόμερο στην Καρδίτσα και έχω να σας πω ότι την δοκίμασα και είναι υπέροχη.
Η Τασούλα μου σύστησε ότι όσοι την δοκιμάσουν στο σπίτι τους καλό θα ήταν να την ετοιμάσουν σε μεγάλο ταψί, υπολογίστε τουλάχιστον 32 εκατοστά , ίσως και περισσότερο αν έχετε στην κουζίνα σας.
Μπορείτε να την προσαρμόσετε και ανάλογα με τη γεύση σας, δηλαδή να προσθέσετε κάποιο μυρωδικό που σας αρέσει ή ακόμα και κάποιο μπαχαρικό. Είναι ότι πρέπει για δεκατιανό στη δουλειά ή ακόμα και στο σχολείο και αποτελεί και ένα ελαφρύ βραδινό για την οικογένεια. Μια εξαιρετική επίσης επιλογή και για ένα καλοκαιρινό μπουφέ στην αυλή.

Διαδικασία
1

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί!

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη ώσπου να φτιάξουμε το χυλό που θέλουμε.
Έπειτα αλείφουμε με μπόλικο βιταμ ένα ταψί της κουζίνας και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί!
Πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι και βεργούλες δενδρολίβανου….
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει….

I-xevrakoti-pita-apo-to-estiatorio-to-apomero-stin-karditsa-1

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: