Η ξεβράκωτη, παραδοσιακή πίτα από την Καρδίτσα
Ρώτησα την Τασούλα γιατί λέγεται έτσι αυτή η πίτα… Δεν έχει φύλλο μου είπε και αυτός είναι ο λόγος που της δώσανε αυτό το , μάλλον, περίεργο όνομα. Η συνταγή είναι της Τασούλα Κουφοπούλου από το εστιατόριο Το Απόμερο στην Καρδίτσα και έχω να σας πω ότι την δοκίμασα και είναι υπέροχη.
Η Τασούλα μου σύστησε ότι όσοι την δοκιμάσουν στο σπίτι τους καλό θα ήταν να την ετοιμάσουν σε μεγάλο ταψί, υπολογίστε τουλάχιστον 32 εκατοστά , ίσως και περισσότερο αν έχετε στην κουζίνα σας.
Μπορείτε να την προσαρμόσετε και ανάλογα με τη γεύση σας, δηλαδή να προσθέσετε κάποιο μυρωδικό που σας αρέσει ή ακόμα και κάποιο μπαχαρικό. Είναι ότι πρέπει για δεκατιανό στη δουλειά ή ακόμα και στο σχολείο και αποτελεί και ένα ελαφρύ βραδινό για την οικογένεια. Μια εξαιρετική επίσης επιλογή και για ένα καλοκαιρινό μπουφέ στην αυλή.
1 |
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί! |
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη ώσπου να φτιάξουμε το χυλό που θέλουμε. |