Μια μαγική μους σολομού που θα εντυπωσιάσετε σε όποιο τραπέζι την προσφέρετε. Είναι ιδανικό ορεκτικό δίπλα σε μια σαλάτα για ένα γεύμα. Είναι υπέροχο συνοδευτικό για κρασί αλλά και μια άλλη ιδέα που σας προτείνω είναι να τη χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε σάντουιτς με σολομό ή άλλο καπνιστό θαλασσινό!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Yperoxh-mous-kapnistou-solomou-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζελατίνη

Μουλιάζουμε το φύλλο ζελατίνης σε παγωμένο νερό μέχρι να μαλακώσει καλά.

Βράζουμε σε ένα μπρίκι 2 κουταλιές της σούπας νερό και ρίχνουμε τη ζελατίνη αφού πρώτα τη στραγγίσουμε από το νερό καλά και τη στύψουμε , μέσα στο μπρίκι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη για μετά .

Yperoxh-mous-kapnistou-solomou-4

2

Ετοιμάζουμε τη μους

Σε ένα μεγάλο πολυκόφτη (μούλτι) (αν δεν έχουμε σε μικρό και θα το κάνουμε σε δώσεις) ρίχνουμε όλα τα υλικά μας (και τη ζελατίνη που έχουμε στο νερό), εκτός από ελάχιστο σολομό που θα κρατήσουμε για διακόσμηση.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον πολυκόφτη όλα μας τα υλικά μέχρι να έχουμε μείγμα ομοιογενές.

 

3

Ετοιμάζουμε το σκεύος

Ντύνουμε το εσωτερικό της φόρμας του κέικ με μεμβράνη τροφίμων (για να ξεφορμάρουμε πιο εύκολα μετά) .

Ρίχνουμε όλο το υλικό μέσα. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Yperoxh-mous-kapnistou-solomou-3

4

Ξεφορμάρουμε

Την άλλη μέρα ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με λίγο σολομό και κάπαρη (βλέπουμε φωτογραφίες). Σερβίρουμε σε φέτες σαν ορεκτικό.

Yperoxh-mous-kapnistou-solomou-5

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: