Ότι πιο απρόσμενο έχω δοκιμάσει σε ζελέ! Πραγματικά είναι σαν να πίνετε ένα κρύο αρωματικό τσάι βουνού. Εγώ έβαλα 2-3 κλωναράκια τσάι παραπάνω και περισσότερη ένταση στη γεύση του τσαγιού, τη φωτιά να την έχετε στο μέτριο και αφού λιώσει η ζάχαρη ανεβάζετε λίγο. Επίσης, επειδή λεμόνια δεν είχα βιολογικά έτσι ώστε να χρησιμοποιήσω το ξύσμα τους χρησιμοποίησα ένα έλαιο λεμονιού που έκανε μια χαρά τη δουλεία του. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και θα τη βρούμε στο  Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες. Πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε !

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης

Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο κρύο νερό και μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης, ώστε να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το 1 κιλό νερό και προσθέτουμε το τσάι και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρουνε βράση. Σουρώνουμε το νερό από το τσάι σε μια άλλη κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο μπολ. Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο ζεστό υγρό. Ανακατεύουμε να διαλυθούν και αφήνουμε το υγρό εκτός ψυγείου να κρυώσει. Πριν πήξει, ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μοιράζουμε το υγρό σε ποτήρια ή μπολάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει καλά το ζελέ, για περίπου 1-2 ώρες, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα σκεύη σερβιρίσματος που χρησιμοποιούμε.

Zele-me-tsai-bounou-3 Zele-me-tsai-bounou-2 Zele-me-tsai-bounou-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: