Όταν μου μίλησε η Βάλια Κελίδου για το ελαιόλαδο που παράγει η οικογένειά της στο ελαιοτριβείο τους ΚΥΚΛΩΠΑΣ στην Αλεξανδρούπολη, παρατήρησα πως μου μιλούσε με ιδιαίτερα θερμά λόγια! Βέβαια όταν η Βάλια μου έστειλε να δοκιμάσω το dressing  ελαιολάδου με βασιλικό και το Αγουρέλαιό τους διαπίστωσα ότι, λίγα έλεγε, τελικά… Πόσο όμορφο είναι να δοκιμάζει κανείς προϊόντα ελλήνων παραγωγών που αξίζουν να τα χρησιμοποιήσεις στις συνταγές σου,  στηρίζοντας με όλες τις δυνάμεις. που , αυτούς τους Έλληνες παραγωγούς που προσπαθούν και πάνε μπροστά το  προϊόν τους, αλλά και τη χώρα μας…

Zesth-salata-patates-agkinares-4

Σας ετοίμασα μια πραγματικά υπέροχη σαλάτα και αν δεν βρείτε αρμυρά χόρτα ετοιμάστε την οπωσδήποτε με τα υπόλοιπα υλικά!

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα αρμυρά χόρτα

Πλένουμε τα χόρτα μας με νερό. Κόβουμε την σκληρή άκρη τους . Τα βράζουμε σε νερό αλατισμένο για 3 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τις πατάτες μας

Βράζουμε τις πατάτες μας έτσι όπως είναι με τη φλούδα σε νερό αλατισμένο που βράζει για 20 λεπτά περίπου , μέχρι να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

2

Ετοιμάζουμε το dressing της σαλάτας μας

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ή βαθύ ποτήρι όλα τα υλικά για το dressing πολύ καλά (εγώ χρησιμοποίησα κουταλάκι για το ανακάτεμα). Αφήνουμε στην άκρη.

3

Συνθέτουμε τη σαλάτα μας

Σε μια βαθιά σαλατιέρα ρίχνουμε τις πατάτες μας, τις αγκινάρες που στραγγίσαμε από το λάδι τους και έχουμε κόψει στα 4, τα ντοματίνια που κόψαμε στα δύο, τα αλμυρά χόρτα, την κάπαρη.

Προσθέτουμε από πάνω το dressing και ανακατεύουμε απαλά για να μην χαλάσουμε τα συστατικά της σαλάτας μας αλλά και καλά για να πάει παντού σε όλα τα υλικά.

Απολαμβάνουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου! Είναι ότι πρέπει και για κυρίως πιάτο!

Zesth-salata-patates-agkinares-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: