Τα λεμονένια ζυμαρικά που αγοράζω από ένα παντοπωλείο εδώ στη Λάρισα τα λατρεύουμε στο σπίτι. Να σας πω την αλήθεια τα έχω φτιάξει με αρκετούς τρόπους και επειδή ένα πρωί ήθελα οπωσδήποτε να μαγειρέψω σολομό σκέφτηκα να δοκιμάσω τον συνδυασμό τους. Το ξύσμα λεμόνι μην το λυπηθείτε βάλτε μπόλικο και έχω να σας πω ότι θα γίνει ένα υπέροχο φαγάκι. Τα κολοκυθάκια προσέξτε να αφαιρέσετε από το εσωτερικό τους το τμήμα που έχουν με τα σπόρια και μην ανησυχείτε δεν χρειάζονται πάνω από 2 λεπτά μαγείρεμα οπότε προσθέστε τα όσο γίνεται στο τέλος για να μην τους χαλάσετε και το σχήμα τους. Να σας πω εγώ δεν άλλαξα κατσαρόλα από αυτήν που έβρασα τα μακαρόνια γιατί ήταν και η πρώτη αντικολλητική και με βόλεψε, δείτε το και εσείς (θέλουμε και όσο γίνεται λιγότερο πλύσιμο , έτσι δεν είναι?).

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

 

Διαδικασία
1

Βράζουμε τα ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία τους ότι πρέπει να είναι ο ιδανικός χρόνος βρασμού. Εγώ τα έβρασα 12 λεπτά. Κρατάμε από το νερό που έβρασαν ένα μεγάλο ποτήρι στην άκρη πριν τα ρίξουμε στο τρυπητό αλλά δεν θα τα ξεπλύνουμε με νερό της βρύσης (προσοχή όχι δεν ρίχνουμε νερό από τη βρύση).

2

Σοτάρισμα

Αν θέλουμε στην ίδια κατσαρόλα ή και σε μία άλλη (αντικολλητική να είναι μόνο) βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομμάτια του φρέσκου σολομού (χωρίς κόκκαλο) μαζί με το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Αμέσως μετά ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρονται και αυτά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

3

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας

Ρίχνουμε μετά τα ντοματίνια την κάπαρη, το ξύσμα και προσθέτουμε και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5 περίπου και βράζουμε 5 – 7 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και βράζουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και τον άνηθο. Σε ένα λεπτό είναι το φαγάκι μας έτοιμο!

zimarika-lemoniou-me-fresko-solomo-kai-kolokithakia-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: