Τα κάπως ιδιαίτερα ζυμαρικά αρέσουν σε όλους στο σπίτι. Πέρασα από το παντοπωλείο της φίλης μου Βιργινίας και μου πρότεινε τα συγκεκριμένα. Μας αρέσουν έτσι και αλλιώς τα χειροποίητα στριφτάρια όποτε πόσο μάλλον αυτά με την υπέροχη γεύση του λεμονιού. Ταιριάζουν υπέροχα και με τις γαρίδες. Έγινε ένα υπέροχο φαγάκι, αν το δοκιμάσετε ελπίζω να σας αρέσει και εσάς!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Μαρία Πατσιά

Διαδικασία
1

Βράζουμε τα ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (τα δικά μου λέγανε 15 λεπτά) σε μπόλικο αλατισμένο νερό και ρίχνοντας 2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο.

2

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια

Μόλις τελειώσει ο βρασμός κρατάμε 1 ½ κούπα από το νερό που βράσανε. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας καλής ποιότητας ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε στην άκρη.

3

Καθαρίζουμε τις γαρίδες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες καλά και κρατάμε στην άκρη τα κεφάλια. Σ΄ ένα φαρδύ αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε, σε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σε ένα λεπτό ρίχνουμε το καρότο. Προσθέτουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες. Αλάτι και πιπέρι και λίγο αποξηραμένο βασιλικό. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά το οινόπνευμα. Προσθέτουμε τις γαρίδες , την κάπαρη και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Τραβάμε το σκεύος στην άκρη και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα φρέσκα μυρωδικά και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και ρίχνουμε και λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι. Zimarika-lemoniou-me-garides-karota-kai-kapari-2

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: