Με έμπνευση τα χρώματα της παντζαροσαλάτας  αλλά αντί για παντζάρια κόκκινο λάχανο.

Πρόσθεσα και το φιλέτο κοτόπουλο για να γίνει ένα ολοκληρωμένο και θρεπτικό πιάτο.

Το γιαούρτι είναι υπέροχο στο σερβίρισμα  όπως και τα καρύδια αλλά και το φρέσκο θυμάρι. Είναι ένα πιάτο γιορτής νομίζω…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Zumarika-fileto-kotopoulo-giaourti-kokkino-laxano-2

Διαδικασία
1

Βράζουμε τα ζυμαρικά

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ( προσθέτετε και 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι) ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία τους.

Πριν τα αποσύρουμε κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασαν.

Τα αδειάζουμε σε ένα τρυπητό χωρίς όμως να τα  ρίξουμε νερό.  Τα αφήνουμε στην άκρη.

2

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο και το λάχανο

Ψιλοκόβουμε όσο μπορούμε περισσότερο το κοτόπουλο με προσοχή και καθαρίζουμε καλά τις επιφάνειες μετά.

Το πανάρουμε ελαφρά με ελάχιστο αλεύρι  ( θα βοηθήσει να δέσει η σάλτσα μας μετά).

Σε μεγάλη απλωτή και αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο  και σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά.

Ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο λάχανο στη συνέχεια να μαραθεί.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κύβο, το σκόρδο και το νερό.

Αφήνουμε 10λεπτά περίπου να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και σχεδόν μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και ρίχνουμε και τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε καλά.

Zumarika-fileto-kotopoulo-giaourti-kokkino-laxano-4

3

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο το φαγητό μας και προσθέτουμε από 1 κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι, λίγα καρύδια μέτρια κομμένα  και φρέσκο θυμάρι .

 

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: