Σε κεντρικό σούπερ μάρκετ ανακάλυψα πρόσφατα μια φρέσκια κρέμα με μαύρη τρούφα. Την έφερα στο σπίτι και μια μέρα με μπόλικα νεύρα από διάφορα… αποφάσισα ότι ο καλύτερος τρόπος για να μου περάσουν ήταν να ετοιμάσω ζυμαρικά!

Είχα φρέσκα μανιτάρια και στην υπέροχη σάλτσα που ετοίμασα πρόσθεσα και κοπανιστή Τήνου (το ελληνικό ροκφόρ).

Έγινε μια απίστευτη μακαρονάδα!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Zumarika-manitaria-krema-troufas-kopanisth-3

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά

Σε άφθονο νερό που βράζει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα και τον κύβο μυρωδικών. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που γράφει η συσκευασία.

Κρατάμε πριν σουρώσουμε τα μακαρόνια 1 κούπα από το νερό που έβρασαν στην άκρη.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας, αλλά δεν τα ξεπλένουμε με νερό της βρύσης. Τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο.

2

Ετοιμάζουμε τα μανιτάρια

Σε απλωτή κατσαρόλα αντικολλητική σωτάρουμε τα μανιτάρια , που έχουμε πρώτα κόψει σε φέτες, σε δυνατή φωτιά. Τα σωτάρουμε πολύ καλά μέχρι να κοκκινίσουν έντονα.

Προσθέτουμε πιπέρι και το σκόρδο (προσέχουμε να μην καεί).

Ρίχνουμε αμέσως  τα υπόλοιπα υλικά. Δηλαδή το νερό, την φρέσκια κρέμα με μαύρη τρούφα, την κρέμα γάλακτος και την κοπανιστή Τήνου.

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε και τα ζυμαρικά μας.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό.

Zumarika-manitaria-krema-troufas-kopanisth-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: