Eίχε πάρει το μάτι μου ένα βαζάκι που έγραφε πέστο πιπεριάς Φλωρίνης στο σουπερ μάρκετ και από εκεί πήρα την ιδέα γι’ αυτή τη νόστιμη συνταγή. Είχα στο ψυγείο και φρέσκα μανιτάρια οπότε σκέφτηκα να τα χρησιμοποιήσω και αυτά… Για μια πιο crunchy διάθεση χρησιμοποίησα και φουντούκι ψιλοκομμένο, αλλά εσείς δοκιμάστε και αμύγδαλο λευκό ελαφρώς καβουρδισμένο γιατί σε κάποιους δεν άρεσαν και τόσο τα φουντούκια τελικά…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Βράζουμε τα ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σχετικά με τον ιδανικό χρόνο βρασμού. Κρατάμε ένα ποτήρι από το νερό που βράσανε τα ζυμαρικά. Τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο , τα αφήνουμε στην άκρη .!

2

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά

Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο τα μανιτάρια . Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες πιπεριές και τον ξηρό καρπό που επιλέξαμε. Ρίχνουμε το νερό που έχουμε στην άκρη και παίρνει μία βράση. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε με έξτρα φρέσκο ελαιόλαδο και μια ωραία γραβιέρα.

Zimarika-me-pesto-piperias-Florinis-kai-manitaria-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: